امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات

تحقیق درباره بررسی تأثیر ناكامی در میزان پرخاشگری بین دانش آموزان دختر و پسر

تحقیق درباره بررسی تأثیر ناكامی در میزان پرخاشگری بین دانش آموزان دختر و پسردسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 83 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 77 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 92

دانلود تحقیق درمورد بررسی تاثیر ناکامی در میزان پرخاشگری بین دانش اموزان دختر و پسر

قیمت فایل فقط 15,600 تومان

خرید

*بررسی تأثیر ناكامی در میزان پرخاشگری بین دانش آموزان دختر و پسر*

فصل اول

سازمان اصلی گزارش

فصل اول

(الف ) مقدمه

« به نام آنكه هر چه هست و نیست همه در گه قدرت اوست »

دلم می خواست دنیا رنگ دیگر بود ، خدا با بنده هایش مهربانتر بود ، وز آن بیچاره مردم یاد می فرمود ، دلم می خواست خدا از بارگاه خویش ، زنجیر گران می آویخت ، تا بیچاره گان خدای را در پای آن دیوار ، به درد خویش آگاه می ساختند ، مگو این آرزو خام است ، مگو روح بشر همواره سرگردان وناكام است اگر این آسمان درهم نمی ریزد ، و گر این كهكشان از هم نمی پاشد ، بیا تا ما :

فلك را سقف بشكافیم و طرحی نو در اندازیم    زشادی گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم «باباطاهر »

علاقه وافر به كودكان توجه به دنیای زیبا و شگرف آنان ، اهمیت به خواسته ها و آرزوها و هدف هایشان و همچنین موانع و مشكلاتی كه سد راه این خواسته ها بوده و باعث می گردد برخی از این فرشته های مهربان خشم آلود وعصیانگر و برخی غمناك ، گوشه گیر و در خود فرو رفته باشند ، افزون بر آن ، عدم آگاهی والدین و مربیان درباره علل این تغییرات رفتاری در كودكان و چگونگی مقابله و برخورد با آنان برای بر طرف نمودن و كاهش اینچنین رفتارهایی ، همه و همه ، محقق را بر آن داشت تا به تحقیق د رزمینه « بررسی تأثیر ناكامی در میزان پر خاشگری بین دانش آموزان دختر و پسر ( مقطع ابتدایی ) بپردازد . تا شاید به این طریق بتوان گام كوچكی درجهت شناخت برخی از عوامل بر انگیزنده رفتارهای پرخاشگرانه و ارائه راه حل ها و توصیه هایی د راین رابطه به والدین و مربیان ، بر داشت و راه را برای تحقیقات وسیع تر در آینده هموار نمود ».

مسلم است كه انجام این تحقیقات راهنمایی اندیشمندان و صاحبنظران و محققین گرامی را می طلبد كه با بیان نقطه نظرهای عالمانه خود ، كاستی ها را جبران نموده و معایب را برطرف نمایند . امید است محقق را در پیمودن ره بی انتهای علم راهبر باشید . « انشاءالله»

با تشكر فراوان

(ب)طرح مسئله

موضوع این تحقیق :

« بررسی تأثیر ناكامی در میزان پرخاشگری بین دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی شهرستان قروه »

بنابر این با طرح سؤالات زیر مسئله این تحقیق را مطرح می سازیم :

1-    آیا ناكامی در پرخاشگری تأثیر دارد ؟

2-    آیا تأثیر ناكامی در پرخاشگری دختران و پسران دانش آموز یكسان است ؟

3-    دختران دانش آموز در برابر عوامل ناكام كننده چه نوع واكنش پرخاشگرانه نشان می دهند ؟

4-    پسران دانش آموز در برابر عوامل ناكام كننده چه نوع واكنش پرخاشگرانه نشان می دهند ؟

5-    آیا عكس العمل های پرخاشگرانه دختران دانش آموز ، در برابر عوامل ناكام كننده برای دفاع از خود ، تسلط و بقای مانع ویا بقای نیاز است ؟

6-    آیا عكس العمل های پرخاشگرانه پسران دانش آ”موز در برابر عوامل ناكام كننده برای دفاع از خود ، تسلط و بقای مانع ویا بقای نیاز است ؟

(پ) هدف تحقیق

هدف این تحقیق دارای دو جنبه بنیادی و كاربردی می باشد ، بنابراین با توجه به این هدف دو جنبه ، اهداف تحقیق مطرح می شود :

1-) جنبه بنیادی : بررسی دیدگاه روانكاری و بخصوص نظریه زیگموند فروید در مورد ناكامی بعنوان عامل برانگیزنده پرخاشگری است .

« ناكام ماندن تلاشهای فرد برای دستیابی به هدف موجب پیدایش سائق پرخاشگری شده  و این نیز به نوبه خود رفتاری را  برای صدمه زدن به فرد به شی موجد ناكامی بر می انگیزد و بروز پرخاشگری باعث كاهش این سائق شده و در پاسخ به ناكامی پرخاشگری یك پاسخ غالب است .» (هلیگارد ، اتكینسون 1985).

2) جنبه كاربردی : بررسی پرخاشگری دانش آموزان دختر و پسر مقطع ابتدایی و ناكامی بعنوان علتی برای آن كه بدین منظور ، آزمون مصّور ناكامی روزتر وایگ در كودكان مقطع ابتدایی بكار می رود .

ارائه راهبردها وتوصیه هایی به اولیاء دانش آموزان در زمینه برخی  از علل رفتارهای پرخاشگرانه دانش آ”موزان و چگونگی مقابله و برخورد با آنها به منظور اصلاح رفتار آنان در جهت تخفیف رفتارهای پرخاشگرانه .

(ت ) فرضیه تحقیق

با توجه به اینكه : ناكامی به عنوان یكی از عوامل بر انگیزنده پرخاشگری ، موجب عكس العملهای پرخاشگرانه متفاوت در بین دختران و پسران دانش آموز مقطع ابتدایی می شود . چند فرضیه به ترتیب زیر مورد بررسی قرار می گیرد :

1)     عوامل ناكام كننده در دختران دانش آ‎موز مقطع ابتدایی ، باعث بروز عكس العملهای پرخاشگرانه درونی می شود .

2)     عكس العمل های پرخاشگرانه دختران دانش آموز مقطع ابتدایی در جهت تسلط و بقای مانع است .

3)     عوامل ناكام كننده در پسران دانش آموز مقطع ابتدایی ، باعث بروز عكس العمل های پرخاشگرانه بیرونی می شود .

4)     عكس العمل های پرخاشگرانه در پسران دانش آموز مقطع ابتدایی ، در جهت دفاع از خود می باشد .

(ج) تعریف عملیاتی متغیرها و اصطلاحات :

ناكامی [1]: حالتی است كه موجود زنده – جاندار درمواقع برخورد با موانع كم و بیش عبور ناپذیر دارا می باشد موانعی كه درونی و بیرونی هستند و سّد راه ارضای نیازها می شوند « لاگاش »

-         هنگامی كه راه دستیابی به یك هدف خواستنی بسته می شود یا دستیابی به آ‎ن به تأخیر می افتد ناكامی روی می دهد ، سدهای گوناگونی چه درونی و برونی بر سر راه كوشش های فرد برای دستیابی به هدف قرار می گیرد ، در محیط فیزیكی سدهایی وجود دارد مانند راهبندان خیابانها ، صفهای طولانی برای خرید از فروشگاهها ، خشكسالیهای كه محصولات كشاورزی را از بین می برد و سرو صدا كه راه بر تمركز فكر را می بندد ، سدهای محیط اجتماعی به صورت محدودیتهای است كه مردم به آدمی تحمیل می كنند ، از امر ونهی پدر و مادر گرفته تامسائل گسترده تر تبعیض نژادی یا جنسیتی ، همه در زمره همین محدودیت هاست .

گاه چیزی كه مانع دستیابی آدمی به هدف و خشنود شدن وی می شود از كم و كاستیهای خودش سرچشمه می گیرد ، معلومیت های جسمانی ، نداشتن برخی از توانائیها و یا خویشتن داری ناكامی نیز ممكن است آدمی را از رسیدن به هدف باز دارند واگر كسی هدفهایی برای خود انتخاب كند كه فراتر از تواناییهای او باشد ، متحملاً دچار ناكامی خواهد شد .

-         به طور كلی ناكامی چیزی است بیشتر از یك محدودیت و یا باز داشتن ساده از كاری كه مورد درخواست است . د ركودك ناكامی عكس العملی است به امتناع محیط از آنچه كه از او خواسته است و به آن ارزشی شخصی وواقعی داده است و در بزرگسال عكس العمل فرد است در مقابل حقی كه برای خود قائل است و از آن محروم  شده است ، توضیحات فوق روشن می سازد كه رابطه معینی میان مكانیسم درونی ناكامی و آنچه كه در فرد به ویژه كودك در موقعیت های شكست زندگی عادی اتفاق می افتد ،وجود دارد «هسنارد[2] 1975 و لافن[3] 1969»

-         عوامل ناكام كننده می تواند غایب یا حاضر باشد ،عوامل حاضر می تواند فعال یا غیر فعال باشد و در هر یك از دو حال یا درونی است یا بیرونی است .

-         مفهوم ناكامی در نظریه و ازمون روز نزوایگ [4]با سه مفهوم «فشار روانی[5] » «مانع[6] » و «نیاز[7] »در امیخته و مربوط است :

الف ) « فشار روانی » موقعیتی است كه مانع بر آورده شدن نیاز فرد است ، دو نوع فشار روانی وجود دارد : فعال و غیر فعال ، كه هر كدام از این نوع فشار های روانی ، درونی یا بیرونی هستند .

-         فشار روانی فعال درونی : تعارض های است كه در روانكاری بررسی شده و در نتیجه برخورد دو نیاز با كشش مساوی حاصل می شود .

-         فشار روانی فعال بیرونی : عملا مانع دستیابی فرد به هدف می شود ، مانند پلیسی كه راه را بسته باشد .

-         فشار روانی غیر فعال درونی : ناتوانی فرد را نشان می دهد ، آنطور كه در روانشناسی آدلر مطرح است فرد در مقابل مانع احساس كهتری می كند .

-         فشار روانی غیر فعال بیرونی : فرد وسیله برای عبور از مانع را ندارد مانند در بسته و نبودن كیلد برای باز كردن آ‎ن .

ب) نیاز: روز نزدایك اصطلاح « نیاز» را در مفهوم وسیعی به كار می برد و آن را به دو دسته تقسیم می كند :

1-    نیازهای اورگانیم به دفاع : این نیازها برای حفظ اورگانیم در ضایعات و بهم خوردن و مشوش شدن ساخت و كنش های اورگانیم به كار می رود .



[1] Frusttation

[2] Hasnard

[3] Lafond

[4] Rosenzwaing Test

[5] Stress

[6] Obstacle

[7] Besoin

#در صورت هر مشکل ما پشتیبان شما هستیم...

قیمت فایل فقط 15,600 تومان

خرید

برچسب ها : میزان پرخاشگری بین دانش آموزان دختر , پرخاشگری و عصبانیت , پرخاشگری در دختران , فشارهای روانی , روانشناسی عصبانیت , پرخاشگری پسران , تاثیرات پرخاشگری , عوامل پرخاشگری در دختران و پسران , دانلود , دانلود مقاله , دانلود تحقیق

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر